tisdag 14 april 2009

Amerikaner & kanadicker och så vidare..

Ärligt talat, jag och Crille slog på Discovery idag och kollade på något som hette "Perfect Storm" eller något sådant. Det handade om underkylt regnoväder i Montreal (?) som varade i en vecka. Det blev is på gatorna, affärerna stängde igen, människor värmde sig med engångsgrillar inomhus för att de frös, de handlade upp allt i affärena för att förbereda sig på jordens undergång såg det ut som. De höll på att frysa ihjäl, det var ju trots allt -4 grader ute (!!).
Jag kom och tänka på när Crilles moster berättade om när det snöade när de bodde i London. Det hade kommit cirka 3 cm snö och människor lämnade sina bilar mitt ute i gatan och stannade inomhus. Vad är det med folk egentligen? Det är snö, det är is, det är kallt så inåthelvete (-4 grader) och ni håller på att dö och tro att världen ska gå under. Varför ska allting överdrivas? På tv:n sa de att underkylt regn var som en smart "bomb" som kunde typ förstöra allt. Heja.

Välkomna till Sverige;
Ungefär 2-4 månader så är det kallt, det snöar, det regnar, vi kan få ungefär -20 grader i mellansverige om vi har tur. Första snön och halkan är ju alltid lite jobbig här men sen lever vi med skiten i flera månader och inte dör vi och lagrar mat som hamstrar. Är det halt? Ut med några kilo grus/sand/salt så slipper vi. Köp såna där pensionärsgrejer och sätt på skorna så slipper du halka. Är det kallt? Ah men vafan dra på dig långkalsonger och en mössa. Jag fattar att man dör ifall man går vilse i skogen eller något under vintern eller ifall man däckar i en snödriva. Men frysa ihjäl inomhus och så vidare, kom igen. Var inte så rädda för allt, snart tror ni väl att det är Usama Bin Laden som har ändrat vädret, det är en terrorattack!

Jaja, osammanhängande men jag är trött på att amerikaner, kanadicker och engelsmän tror att världen går under för att det snöar lite grann. Förbered er på vinter, gräv ner era kablar så att de inte bryts av och ni förlorar strömmen. Köp en jacka, vantar, långkalsonger, en tjock tröja, en mössa och raggsockor så överlever nog även de äldre även fast det blir -4 grader ute.


Hörs då //Lindeberg

Inga kommentarer: